LISD
LISD - health, sport & environment

Waarom voedingssupplementen innemen?

Tijdens de wintermaanden moet je niet alleen flink veel kou doorstaan, maar ook in veel gevallen minstens één verkoudheid. Met een beetje pech blijft dit doorsudderen of heb je na een aantal weken weer een ander virus te pakken waardoor je weer een tijd aan het snotteren bent. Om je weerstand flink op te krikken is het verstandig om een aantal voedingssupplementen te slikken. Want in het eten van tegenwoordig zitten lang niet meer zoveel vitaminen als vroeger.

Minder voedingswaarde

Ook al eet je volgens de Schijf van Vijf, dan nog is het verstandig om dit aan te vullen met supplementen. Het voedsel van tegenwoordig wordt namelijk vaak en veel bewerkt om het meer smaak te geven en langer houdbaar te maken. Hierdoor gaat een groot deel van het ‘pure’ en de vitamines verloren. En dit is juist een van de brandstoffen van jouw lichaam. Het is altijd verstandig om bij de maaltijd een vitamine C tablet in te nemen. Vind je het vervelend om dagelijks een pil door te moeten slikken? Dan zijn er ook bruistabletten verkrijgbaar.

Voor elke behoefte

De afgelopen paar jaren is het assortiment van de voedingssupplementen flink uitgebreid. Dit betekent dat voor iedereen wel iets geschikts te vinden is. Zelfs wanneer je alleen het liefst vegetarische capsules inneemt. Vind je het lastig om zelf vast te stellen welke vitamines jouw lichaam het meest nodig heeft? Vraag dan om meer informatie bij de specialist. Let er echter wel op dat supplementen geen medicatie zijn. Dus wanneer je kampt met klachten die lijken op ernstige bloedarmoede, is het verstandig om toch eerst een bezoek te brengen aan de huisarts.

Natuurlijke slaaptabletten

De verkrijgbare supplementen zijn ook gericht op de andere behoeftes van je lichaam. In het assortiment van Golden Naturals vind je bijvoorbeeld niet alleen verschillende capsules en zuigtabletten om je vitaminen op peil te houden, maar ook supplementen die je kunnen helpen wanneer je kampt met slaapproblemen. Alle producten bestaan uit natuurlijke bestanddelen, in het assortiment zijn daarnaast ook vegetarische en veganistische supplementen te vinden.