LISD
LISD - health, sport & environment

Waarom en wanneer zou je relatiebemiddeling inschakelen?

Relatiebemiddeling kan heel angstaanjagend klinken. Wanneer je dit overweegt moet er serieus iets mis zijn in je relatie, denken de meeste mensen. Maar wanneer jij relatiebemiddeling overweegt betekent het juist dat je ervoor open staat om voor je relatie te vechten, en je juist nog een toekomst in jullie relatie ziet. In deze blog lees je meer over het inschakelen van relatiebemiddeling.

Waarom zou je het overwegen?

Relatiebemiddeling of relatietherapie kan je inschakelen wanneer het even niet zo lekker loopt in je relatie. Je kan tegen verschillende problemen aanlopen, die allemaal middels relatiebemiddeling mogelijk op te lossen zijn. Je kan problemen ervaren alleen met je partner, maar je kan ook tegen problemen aanlopen in je gezinssituatie. Daarnaast vraagt een samengesteld gezin ook altijd om veel aandacht en een goede aanpak, en ook hiervoor kun je dus relatietherapie aangaan.

Werkwijze

Relatietherapeuten kunnen verstrikt raken in negatieve patronen van gedrag, die we zelf vaak niet meer zien. De werkwijze van relatietherapie focust zich vaak op die negatieve patronen. Binnen de therapie gaan therapeuten op zoek naar hoe deze negatieve patronen problemen veroorzaken in jullie relatie. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van technieken zoals EFT. Deze wijze van therapie kan allerlei problemen oplossen, zoals depressies, seksuele problemen of onvrede. De relatietherapie kan individueel beginnen, of je kan meteen samen met je partner beginnen. De therapie is er meestal op gericht om je relatie weer te laten werken. Mocht je relatie juist al over zijn, maar ben je op zoek naar een wijze om daar mee om te gaan, dan kun je ook relatiebemiddeling aangaan. Relatietherapeuten kunnen jou erbij helpen om jullie relatie op een goede manier af te sluiten. Op deze manier kan jij beter omgaan met het verlies van je partner, en zul je hopelijk niet nog jaren last hebben van de break-up.