LISD
LISD - health, sport & environment

Volwassen driewielers

De standaard tweewieler is het bekendste en het meest reguliere model onder de fietsen. Deze zal je doorgaans ook veel op de weg tegenkomen. Echter is deze fiets niet voor iedereen even geschikt. Misschien ben je door ouderdom of door een fysieke of mentale aandoening niet in staat om je goed te kunnen verplaatsen op een normale fiets. Omdat het wel belangrijk is dat je je mobiliteit behoudt, kan een driewieler een goed alternatief bieden. Dit zijn speciale fietsen die in plaats van twee, drie wielen hebben. Hierdoor zit je steviger in het zadel en heb je meer controle over de fiets. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je bijvoorbeeld omvalt.  

Wat zijn driewielers?

Driewielers zijn speciale fietsen, omdat ze drie wielen hebben in plaats van de gebruikelijke twee. Door deze drie wielen zit je steviger in het zadel, maar kan je wel gewoon gebruik maken van de fiets. Deze fietsen kan je kopen bij een fietsenmaker. In sommige gevallen kan je de fiets zelfs volledig laten aanpassen naar jouw persoonlijke wensen. Misschien vind je een hoge zitpositie belangrijk of wil je graag twee wielen voor en ééntje achter.

De voordelen van een volwassen driewieler

Een volwassen driewieler biedt verschillende voordelen ten opzichte van een reguliere fiets. Ten eerste is de fiets in zijn geheel een stuk stabieler, omdat het een extra wiel bevat. Hierdoor kan je minder gemakkelijk vallen of uit de bocht vliegen. Mensen die moeite hebben met fietsen op een normale fiets door bijvoorbeeld een fysieke of mentale beperking, kunnen extra steun vinden bij een driewieler. Het is zonde om het fietsen op te geven als je niet in staat bent om op een normale fiets te fietsen. De driewieler kan in dat geval een goede uitkomst bieden. 


Voor wie zijn deze fietsen geschikt?

Driewielers zijn uitermate geschikt voor mensen die het lastig vinden om bijvoorbeeld hun evenwicht te houden op een reguliere fiets. Oudere mensen kunnen op den duur last gaan krijgen van evenwichtskwalen en om toch nog te kunnen fietsen, kan een driewieler een goede uitkomst bieden. Ook voor andere personen die niet meer op een tweewieler kunnen fietsen, kan de driewieler een veilig en verantwoord alternatief zijn. In eerste instantie zal het even wennen zijn, wanneer je plaatsneemt op de nieuwe fiets. Een driewieler fietst namelijk anders en je ervaart ook direct dat je meer controle hebt over de fiets.


Een nieuwe driewieler aanschaffen

Als je opzoek gaat naar een nieuwe driewieler zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk moet je nieuwe fiets voldoen aan al je eisen. Dat wil zeggen dat de zithoogte goed moet zijn en dat je hier comfortabel op kan fietsen. In sommige gevallen kan de driewieler zelfs op maat gemaakt worden, voor de beste en veiligste fietservaring. Het is ook belangrijk om te bedenken dat er verschillende soorten driewielers zijn. Sommige hebben twee wielen voor en ééntje achter en bij andere modellen is dit andersom.

 

Meer weten? Kijk op Nieuwefiets-kopen.nl