LISD
LISD - health, sport & environment

Lekker makkelijk eten vanavond? 3 tips!

Soms heb je van die dagen dat werkelijk alles tegen lijkt te zitten. Wanneer je dan in de avonduren eindelijk op de bank neerploft, heb je geen zin om ook nog eens boodschappen te doen en in de keuken te staan. We komen dan ook allemaal wel eens voor een moment te staan, waarop we het liefst gewoon lekker makkelijk eten. Iedere keer eten laten bezorgen of afhalen heeft natuurlijk ook niet de voorkeur. Gelukkig zijn er ook heel veel andere manieren waarop je eenvoudig en snel eten kunt bereiden. Zo hou je nog een beetje avond over om gewoon te relaxen en je klaar te maken voor een geheel nieuwe, vermoeide dag. Kun jij wel wat extra hulp en inspiratie gebruiken? Hier zijn 3 tips die lekker makkelijk eten mogelijk maken.

  1. Doe wekelijks online boodschappen doen


Na een lange dag werken, heb je weinig zin om ook nog eens naar de supermarkt te gaan. Hierdoor staat het je al snel tegen om te gaan koken. Dit probleem kun je echter eenvoudig oplossen door ervoor te zorgen dat er altijd wel een aantal ingredi├źnten in huis zijn. Boodschappen online doen is dan een prima oplossing. Bestel wekelijks vooruit en laat de boodschappen bezorgen op een moment dat het jou uitkomt, zo bespaar je jezelf een hoop stress op het moment zelf en is er altijd wel iets in huis om snel en eenvoudig te bereiden. Al is het maar een blikje soep met afbakbrood, je kunt dan toch even vooruit.

  1. Gerechten bestellen


Heb je echt geen tijd meer om boodschappen te doen en is er helemaal niets in huis? Dan is het natuurlijk ook niet erg als je incidenteel een keer wat gerechten thuis laat bezorgen. Wil je liever gezond eten? Wees dan niet getreurd, want de meeste restaurants bieden tegenwoordig ook semi-gezonde alternatieven aan. Hierdoor kun je alsnog gezond eten, zonder dat je zelf in de keuken hoeft te staan. Let er wel op dat de gerechten niet al te veel zout bevatten. Dit is niet alleen ongezond, maar kan er ook voor zorgen dat de weegschaal de volgende dag iets heel anders laat zien.

Order food near me at butlon? Bekijk dan goed wat er bij jou in de buurt aanwezig is en kies bij voorkeur voor relatief gezonde opties. Denk bijvoorbeeld aan Indisch eten. Let wel op het gebruik van sausjes, want vaak zijn dit ongezonde dikmakers. Vraag bijvoorbeeld of ze dit apart kunnen serveren, zodat je het zelf kunt doseren. Wat eten we vanavond en snel is dan gemakkelijk verzonnen.

  1. Kook alvast vooruit voor de drukste dagen


Meestal kun je iedere week wel een beetje inschatten wat de drukste dagen op het werk of thuis zullen zijn. Daarom is het verstandig om vrije momentjes in de avond of het weekend op rustigere dagen aan te pakken en alvast een beetje vooruit te koken. Je kunt er ook voor kiezen om gerechten die je doordeweeks bereidt, in grotere porties klaar te maken. Zo kan je dit eventueel de volgende dag nog een keertje eten.

Als dat echt niet lukt, dan is online eten bestellen butlon.com natuurlijk ook geen schande. Je kunt er overigens ook dan voor kiezen om net wat meer te bestellen of grotere porties te nemen, zodat je deze de volgende dag nog een keer kunt eten.