LISD
LISD - health, sport & environment

Eetstoornis herkend? dit doe je er tegen!

                          

Steeds vaker zijn er mensen met een eetstoornis. Het kan ook zo maar in jouw omgeving voorkomen dat iemand boulimia heeft of anorexia. Anorexia is een stoornis welke veel gezien wordt bij modellen. Bij anorexia eet de persoon zo goed als niets meer in de angst om hier dikker van te worden. Boulimia is juist een ziekte waarbij men een eetbui heeft en daarna alles er weer uitkotst. Ook hier is men bang om dik te worden. Het zijn twee vervelende eetstoornissen. Wanneer ze herkent worden is het belangrijk om te kiezen voor een eetstoornis behandeling. Het is namelijk niet gezond om een van de twee eetstoornissen te hebben. 

Doe er wat aan!

Het is goed om de betreffende persoon te laten behandelen aan zijn eetstoornis. Het is ook goed om te achterhalen waardoor het probleem is ontstaan. Wat ligt hieraan ten grondslag. Is het ook een droom om model te worden? Wordt iemand continu voor dik uitgemaakt terwijl dit niet het geval is? Of zijn er andere redenen waardoor men een eetstoornis heeft? Het is belangrijk om bij de kern van het probleem te starten. Door de gedachten te veranderen is het vervolgens mogelijk om de eetstoornis goed te behandelen. 

De juiste hulp

Kies voor de juiste professionele hulp. Het is een serieuze stoornis die door vakmensen behandeld moet worden. Het is niet iets om lichtjes over na te denken. Zeker bij anorexia is het mogelijk dat men zo dun wordt dat het levensbedreigend is. Handel snel en doeltreffend om het probleem op tijd aan te pakken en te bestrijden. Dan is het mogelijk om een ommekeer te krijgen in de persoon welke last heeft van de eetstoornis. Uiteindelijk is dat het doel om daarna het leven weer goed op te pakken in volle gezondheid.