LISD
LISD - health, sport & environment

Een gezonder gebit? Hoe krijg je dat voor elkaar?

Naar de tandarts gaan is voor de meeste mensen geen pretje. Het is niet leuk om geboord te worden of te horen dat er toch iets moet gebeuren aan het gebit. We begrijpen dat het bezoek aan de tandarts niet bovenaan het verlanglijstje staat van veel mensen. Door goed te zorgen voor het gebit is het echter niet nodig om bang te zijn voor de tandarts. Zorg voor een gezond gebit om fluitend naar de Mondzorg Rotterdam te gaan. Waar moet je op letten? 

Voorkom tandsteen

De basis is natuurlijk om regelmatig de tanden te poetsen. Doe het in de ochtend en ook in de avond. Het zorgt ervoor dat het tandsteen zich niet hard kan maken en ophopen. Het zorgt voor de gaatjes en ook voor tandvleesontstekingen. Het kan zelfs zorgen voor een nare geur in de mond. Het is belangrijk om het allemaal weg te laten poetsen. Wist je trouwens dat mondproblemen de kans op hart- en vaatziekten kunnen vergroten? Een ontsteking in de mond kan er ook voor zorgen dat bacteriën sneller in het bloed komen. Reinig het gebit regelmatig en goed met een tandenborstel en ook met een flosdraad en mondwater. 

Eet geen zure voeding

We hebben het hier over voeding met een hoge zuurgraad. Hoe zuurder het is, hoe slechter het is voor de tanden. Het is belangrijk om niets te eten of te drinken met een hogere pH waarde dan 5,5. Het kan dan al het tandglazuur aantasten.

Poets twee minuten

De gemiddelde Nederlander poetst rond de 45 seconden zijn (of haar) gebit. Het is belangrijk om minimaal twee minuten de tanden te poetsen. Kies voor het gebruiken van een countdown timer of een app voor het tandenpoetsen om de twee minuten vol te maken. Het zal het bezoek aan de tandarts een stuk leuker maken.