LISD
LISD - health, sport & environment

Driewielers voor volwassenen

Kleine kinderen maken als eerste kennis met de fiets door plaats te nemen op een driewieler. Dit zijn speciale fietsen die voorzien zijn van een extra wiel om de kinderen op een veilige manier te leren fietsen. Zonder zich druk te hoeven maken over het evenwicht. Echter zijn er ook driewielers beschikbaar voor volwassenen en zijn deze dus niet alleen beschikbaar voor jonge kinderen. Ook volwassenen kunnen baat hebben bij een driewieler, omdat ze bijvoorbeeld niet veilig meer gebruik kunnen maken van een tweewieler. Een driewieler kan je kopen via het internet of je kan hiervoor een bezoekje brengen aan een fietsenwinkel. 


Wat zijn driewielers voor volwassenen precies?

Driewielers zijn dus niet alleen voor jonge kinderen. Echter zit er wel een verschil natuurlijk tussen de driewielers waar kleuters op leren fietsen en de driewielers die geschikt zijn voor volwassenen. Als volwassene kan je om meerdere redenen behoefte hebben aan een driewieler. Als je door omstandigheden niet in staat bent om op een normale fiets te fietsen, maar je wilt je wel graag goed kunnen verplaatsen, dan kan een driewieler een goede uitkomst bieden. Door het extra wiel hebben ze meer stabiliteit dan een normale fiets. Hierdoor zit je steviger in het zadel en hoef je je geen zorgen te maken of je omvalt of niet. 


Comfortabel rijgemak

Naast het feit dat je meer stabiliteit ervaart met een driewieler, zit de fiets ook een stuk comfortabeler. Vaak kan je een driewieler op maat laten maken, zodat deze volledig aangepast kan worden aan jouw persoonlijke wensen. De zithoogte van een driewieler is vaak ook een stuk hoger, waardoor je een goed overzicht van de weg hebt. Dit draagt natuurlijk bij aan een veiligere rijervaring. Een driewieler voor volwassenen is dus van alle gemakken voorzien om het fietsen zo comfortabel en veilig mogelijk te laten verlopen. 


Een stabiele zitting

Drie wielen in plaats van twee zorgt natuurlijk voor meer stabiliteit. Soms kan je het lastig vinden om je evenwicht goed te vinden op een reguliere tweewieler. Dan kan een driewieler je hierbij helpen. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over je evenwicht, want met een driewieler is het vrijwel onmogelijk om om te vallen. Je kan je bochten eenvoudig nemen, zonder dat je je druk hoeft te maken over de stabiliteit. Door de stabiele zitting kan je je dus optimaal focussen op het verkeer om je heen.

 

Een driewieler aanschaffen

Als je interesse hebt in het aanschaffen van een driewieler, dan kan je een bezoekje brengen aan een plaatselijke fietsenwinkel. De verkoper kan je informatie verschaffen over de verschillende soorten driewielers. Er zijn namelijk fietsen die twee wielen voor of juist achter hebben. Welk model het beste bij je past, is volledig afhankelijk van je eigen wensen. Bij de fietsenwinkel kan je ook een proefrondje fietsen, zodat je direct ervaart hoe je nieuwe fiets fietst. Zit je comfortabel en fiets je goed? Dan is dit model waarschijnlijk een goede driewieler voor jou.

 

Ga naar Fietshemel.nl voor meer informatie over volwassen driewielers.