LISD
LISD - health, sport & environment

Dit heb je nodig als je gaat beginnen met paardrijden

Je droomt er al je hele leven van: paardrijden! Je kan helaas niet zomaar beginnen met paardrijden. Je hebt hier wel een aantal spullen voor nodig. Je moet denken aan de kleding en de verzorging van het paard. Maar er zijn nog meer dingen die handig zijn om in huis te hebben. Welke spullen je nodig hebt lees je in dit artikel.

Kleding

Als we het hebben over ruiterspullen dan is één van de belangrijkste onderdelen de kleding. Dit bestaat uit de bovenkleding en onderkleding. De bovenkleding bestaat uit een lekker zittend shirt of trui, geen wijde truien want dan er niet gekeken worden of je de juiste houding aanneemt. De broek moet een rijbroek of strakke (elastische) broek zijn zonder naden. Dan heb je ook nog schoenen nodig. Dit moeten paardrijlaarzen van leer of rubber zijn.

Verzorging van een paard

Je moet een paard voor en na het rijden ook verzorgen. Hiervoor heb je een harde borstel, zachte borstel, een spons, een manenkam en een roskam van ijzer of rubber. Met de roskam begin je in de hals en werk je langzaam naar achter, hiermee haal je zoveel mogelijk vuil en losse haren uit de vacht. Met de zachte borstel kan je de vacht laten glanzen. Om stofjes uit de ooghoeken te halen, kan je gebruik maken van de spons.

Veiligheid

De veiligheid moet je zeker niet vergeten. Stap nooit een paard op zonder een cap! De cap moet goed passen en goedgekeurd zijn door verzekeringen. Het is ook handig om handschoenen te dragen speciaal voor paardrijden. Door de handschoenen heb je meer grip tijdens het paardrijden. Ook voorkomt het dat je teugels gaan schuren in je handen. Caps en de handschoenen zijn er in heel veel verschillende kleuren. Nu ben je helemaal klaar om het paard op te stappen.