LISD
LISD - health, sport & environment

Ayurveda - Kruiden en hun geneeskrachtige eigenschappen

Kruiden en hun geneeskrachtige eigenschappen staan al duizenden jaren voor een effectieve natuurlijke behandeling van de gezondheid. Onze kruiden worden op verantwoorde wijze geteelt en geoogst in het Verre Oosten en bestaan uit puur plantaardige stoffen.

Ook de capsules zijn puur natuur, plantaardig en gemaakt van rijstvlies en maisvezel. Ze zijn gezond, zeer goed oplosbaar en dus 100% vegetarisch.

Ayurveda

Het woord Ayurveda is een samenstelling van het woord āyus wat betekent "leven" of "levensprincipe", en het woord veda wat refereert aan een kennissysteem. "Ayurveda" kan derhalve vertaald worden als "kennis van het leven". Ayurveda is circa 3000 jaar geleden ontstaan in India en is niet stil blijven staan. In de loop van de tijd zijn er veel nieuwe inzichten aan toegevoegd.

De Ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur en gaat daarmee uit van een holistische benadering. Ayurveda komt voort uit Hindoe tradities en gaat dus uit van een totaalbenadering van de onevenwichtigheid (ziekte). Zij probeert deze onevenwichtigheid te herstellen of te voorkómen door de energieën in lichaam en geest in balans te brengen en te houden.

Ziektepreventie en -behandeling bij Ayurveda gaat uit van de volgende zaken:

  • Levenswijze;
  • Lichaamsbeweging;
  • Voeding;
  • Muziek.