LISD
LISD - health, sport & environment

Afvallen rond je buik

Afvallen rond je buik is niet echt gemakkelijk omdat dit de plaats is waar bij de meeste mensen het eerste het vet bijkomt.

Enkele tips voor snel afvallen rond de buik.

Alleen afvallen rond je buik is bijna onmogelijk, afvallen moet je over het hele lichaam. Lichaams beweging is een voorwaarde. Ga dus elke dag een flink stuk lopen of johgen. Gebruik een hometrainer, loopband, roeimachine, etc. Naast lichamelijke oefeningen is een juiste voeding heel belangrijk. Door de juiste dingen te eten val je snel af. Een goede verhouding tussen eitwitten, koolhydraten en vetten is belangrijk. Magere producten, veel fruit en stevig brood horen hier bijvoorbeeld bij. Naast afvallen om je buik slanker te maken, hoort ook krachttraining er bij om de buikspieren soepel te houden als het eindelijk gelukt is een aantal kilo’s kwijt te raken. Het is belangrijk oefeningen te doen die de buikspieren maar ook de bovenbenen en de onderrug in goede conditie houden.

Snel afvallen

Wil je heel snel afvallen, bijvoorbeeld binnen een week dan zul je moeten zorgen dat je calorie inname drastisch omlaag gaat. Je zult niet meer dan 500 kcal per dag moeten eten om een snel resultaat te bereiken. Hoe minder men eet hoe sneller het lichaam op zoek gaat naar alternatieve energiebronnen. Vetreserves zijn daarbij het eerst aan de beurt, maar ook de eitwitreserves worden langzaamaan aangesproken.
Als je wilt dat je afslankpoging succes zal hebben dan zul je je elke dag moeten afvragen: “wat eten we vandaag?” Je zult je elke dag bij je keuze moeten laten leiden door zo weinig mogelijk calorieën en een juiste verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten. Mager en light zal voorop moeten staan.

Om een juiste keuze te kunnen maken is het zaak een aantal websites te bezoeken die informatie geven over dieten en afvallen. Er zijn volop sites die je per dag een geschikte keuze kunnen voorstellen. Volg de aanwijzingen en je zult verstelt stand van je succes.