LISD
LISD - health, sport & environment

3 dingen die je moet weten als je boodschappen gaat bestellen!

Het bestellen van boodschappen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Door de coronacrisis is dit alleen nog maar erger geworden. Mensen bestellen massaal online hun boodschappen. Het zijn zelfs zoveel mensen dat er vrijwel nergens meer beschikbare bezorgmomenten te vinden zijn. Indien je boodschappen online bestellen Foodmarkt overweegt, is het dan ook verstandig om vroegtijdig de nodige informatie te verzamelen. Zo kun je hopelijk snel terecht en beoordelen of dit ook iets voor jou is.

Om je alvast een beetje voor te bereiden en eventueel zelfs te overtuigen van de voordelen van online boodschappen bestellen, hebben wij de 3 dingen die je zeker moet weten voor het plaatsen van ene bestelling alvast op een rijtje gezet.

  1. Kies de supermarkt die bij je past


Het is ten eerste belangrijk om voor een supermarkt te kiezen die bij jou past. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel digitale supermarkten te vinden. De grootste supermarkten van Nederland zitten nu gedurende de coronacrisis meestal helemaal vol. Dat hoeft echter niet heel veel uit te maken. Er zijn namelijk ook nog genoeg – iets wat minder bekende – supermarkten, waar je eenvoudig de juiste producten kunt kopen. Bij https://www.foodmarkt.com vind je alles wat je nodig hebt voor de wekelijkse boodschappen. Bovendien hebben ze doorgaans nog genoeg ruimte om nieuwe mensen van boodschappen te voorzien. Groot voordeel voor jou!

  1. Let op de bezorgkosten


De meeste mensen zijn bang dat ze meer geld kwijt zijn wanneer ze voor de digitale supermarkt kiezen. Indien je hiervoor kiest, moet je immers in de meeste gevallen ook bezorgkosten betalen. Iets waar je geen last van hebt als je zelf naar de supermarkt gaat. Bedenk echter wel dat je – indien je naar meerdere supermarkten op afstand gaat – je ook de nodige benzine zult verbruiken. Uiteindelijk ben je dan dus ook gewoon bezorgkosten kwijt.

Daarnaast zijn er verschillende manieren om op de bezorgkosten bij de digitale supermarkt te besparen. Zo hanteren veel supermarkten een minimumbedrag. Wanneer je voor dit specifieke bedrag een bestelling plaatst, dan is de bezorging geheel gratis. Kom je niet precies aan dit bedrag wanneer je voor slechts een week boodschappen doet? Overweeg dan om alvast voor twee weken vooruit de boodschappen te halen. De meeste producten kunnen eenvoudig ingevroren worden, waardoor je deze eenvoudig vroeg in huis kunt hebben.

  1. Gebruik een boodschappenlijstje


Waar het in een gewone supermarkt al belangrijk is om een boodschappenlijstje te volgen, is dit wellicht nóg belangrijker in een digitale supermarkt. Het is immers niet prettig om na het doen van digitale boodschappen ook nog eens naar een gewone supermarkt te moeten. Uiteindelijk ben je onder de streep dan nog duurder uit. Daarom is het slim om een zeer compleet boodschappenlijstje samen te stellen. Hou hierbij rekening met wat jullie dagelijks gaan eten, wat hiervoor nodig is en wat je nog uit de voorraadkast mist. Zo weet je zeker dat alle producten worden bezorgd en je voorlopig vooruit kan.

Wist je dat je bij online boodschappen doen in de meeste gevallen uiteindelijk zelfs goedkoper uit bent? Dit heeft er vooral mee te maken dat er meer verleidingen op de loer liggen als je naar een gewone supermarkt gaat. Over alle actiekoppen nog maar te zwijgen. Wanneer je online boodschappen doet, ben je eerder geneigd om je gewoon aan het lijstje te houden en dat merk je uiteindelijk ook duidelijk in je portemonnee.